Monday, July 6, 2009

Ahlan wasahlan..pelajar baru semua

Setelah sekelian lama PTSS ni sunyi..At last kemasukkan pelajar baru seramai maybe 1500 org mengembalikan keceriaan kepada institusi.
Day before student registration..Fasilitator-Fasilitator sibuk menyiapkan diri utk menerima pelajar baru. Suke je diorg ni.. dan aku mengambil kesempatan menyampaikan Tazkirah Maghrib dan Subuh buat mereka semua. (Kasi betul NIAT.. bebudak ni..)

Note: Point Kuliah

Waktu tu gak, my wife dengan seorg Mandur dan 2 pekerja kontrak free menyediakan barangan-barangan Koperasi. Aku kena entertaint si kecik yg diberi jawatan Mandur.
2 org buruh kanak-kanak yang diambil bekerja..hua..hua..(Upah makan KFC)

Ketua Mandur dengan senyuman bermakna..Kerja..KERJAA...TORJUN...

Mandur sahaja boleh minum dulu..

Ari pendaftaran, tak dan nak snap gambar ..PDA aku habis bateri. Tapi sibuk dari awal pagi lagi apabila ibu bapa memenuhi Pusat Islam PTSS. Us Safuan buat breakfast bihung...mak bapak pun ada menolong..Budget RM100/=

lelaki berkemeja panjang itu tidak mahu dikenali

Meronda sat kawasan PTSS. Jem teruk dalam kampus oooo.
Habis jaga kaunter koperasi..petang tu Fasilitator hantar report, Masjid tak muat nak cover student solat serentak. So turun ke masjid..buat susun atur baru..bagi muat jugak. Maybe boss boleh consider kot pasang bumbung luar. Fiber Glass....gitu..

Malam tiba lak giliran aku untuk menyampaikan tazkirah
Tajuk:"Silaturrohim dalam Islam". Sambil kuliah, sambil tu gak mak bapak mintak tolong buat pengumuman..
Ting tong..
Calling for Moh Nazim Bin Abe JKE..Your family is wating for you at the car park, Thank Q...

Kul 11.30 tgh malam baru balik rumah..Pesan kat fasilitator..suruh diorg tidoq awai..(diorg buat ke..tak?)
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

MY NEW CAR COLOUR....

Bulan Sept road tax insuran mati. kalau Syk Insuran buat "kahana" Mandur..menunjukkan kuasa Ultra Violetnya

tak mau insuran kete aku amacam?
Teringat lagu Salleh Yaakob

"Gali..gali..gali lubanggg...
"Gali..gali..gali lubanggg...
"Lubang di gali..menggali lubang lalu menutup lubang....

...............tobat tak mahu dah hutang kete lagi...

2 comments:

alladiin said...

hebat lu bro..jadi penceramah tu..

pkksabah said...

Penceramah tak berbayar dehh..Modal air liur je..