Wednesday, April 15, 2009

Demam nak kena observe Budak LI

Minggu ni aku gi ke Penang utk observe bebudak POLI yg mengikuti Latihan Industri. Same day Tn Haji Mukhlis ada dialog program di PTSS. Rugi-rugi kalau tak tanya soalan pasal DH. Lepas observe hari pertama check in kat B-Suite. Hujan renyai-renyai mengundang tahap kedemaman aku bertambah. Makan Nasik goreng kat restoran mamak pun tekak tak lalu.Telan 2 biji panadol + ubat Selesema.
Check in hotel, terus lebuh tido. Nasib baik B-Suite ni ada sediakan cereal bijirin campuran. Mentekadarah benda tu jelah..tak larat nak turun bawah. Hotel baru gamaknya sebab semua benda ada logo "B" dari cofee, cereal(susah nak jumpa kat hotel). selipar, towel. Due to that, la ni kul 2.45am aku dah jadi burung hantu..Tak leh tido pulak.
Partner aku Zaidi dah cover 6 syarikat a day before. Tadi cover area hotel kat Batu feringgi. Banyak budak JHP je lah..Hari ni cover bebudak IT. Ada 1 kes pelajar LI dah ponteng LI dengar cerita company.
++++++++++++++++++++

2 day before ada program "Sound of Islam" kat dewan. Alhamdulillah last-last minutes ada gak budak nak participate. Ialah..kumpulan nasyid..bukan nya battle of the band. JPG dapat hadiah saguhati. Johan JKE. Ramai gak AJK KDI yg terlibat sebagai peserta. Next day sebagai Penyelaras Pembangunan Jabatan (tugas sampingan no 5), aku cari 2/3 company , buat paper work utk buat Ubahsuai Pejabat Jabatan aku. Ganti karpet, cat dinding, boh wall paper (Picture Wall) dsbnya. Bagi nampak ceria. Tah la ada duit ke dak.
+++++++++++++++
Next week wife aku ada metting kat Ipoh. Tinggal la aku nak jaga 3 askar tu...Boleh tuntut ilmu kat jiran bawah rumah..Azrin

1 comment:

askrain78 said...

Salam,
hahahaha.... ilmu tu takder la. tapi bila dah terpaksa dan terdesak yang tak boleh pon jadi boleh.... hahahahaha

cabarannya... bila kena jaga malam (awal pagi) 2 3 kali untuk buat susu anak dan tukar lampin pakai buang....

lastly.... bersabarlah.