Saturday, February 28, 2009

Masuk Bulan MAC dah..

Semalam PTSS buat Malam Peringatan Gazza di dewan Besar PTSS. Bos keluar arahan wajib hadir kat staf sebab MB Perlis , Exco, Ahli Dewan pun hadir. Ditambah dengan semua budak-budak poli, penuh la dewan.

Mesejnya ialah untuk kita menyelami penderitaan masyarakat saudara kita di Palestein. Jihad dengan menderma, Jihad dengan Berdoa dan as usual ..Boikot barangan Israel.
Nak tambah satu lagi...JIHAD DENGAN BOIKOT HIBURAN LARO', Hedonisma. Benda ni jugak Agenda Yahudi weehh..
Jihad dengan meninggalkan apa yang dilarang dan melakukan apa yang di suruh Allah s.w.t. Baru je tengok slide terkini di Gazza...balik dari dewan berjalan lalu je..sebelah masjid, tak singgah solat dulu ke?MMM...ini yg dikatakan berjihad?

Petikan kata perceramah :
Ini mungkin boleh berlaku di negara Malaysia.Apabila US menyatakan /menuduh Malaysia sebagai tempat latihan pengganas/ada pengganas bersembunyi di Malaysia (ade dah cerita ni ..). Itu dah jadi lesen dah untuk dia menceroboh negara as what dia kata Iraq yg ada senjata pemusnah..sampai la ni apa pun tak de..lepas tu berubah pulak ayat nya jadi..Membebaskan Penduduk Iraq dari pemerintahan kuku besi Saddam. Saddam dah mati..timbul pulak untuk memberi pemerintahan Demokrasi pulak. Lepas ni apa pulak. Banyak la auta Amerika ni..
Waktu tu nak pi masjid pun takut kena tembak dgn Apachee..

++++++++++++++
Mesyuarat Koperasi:-
Boss masuk mesyuarat menyatakan idea beliau dalam pengurusan koperasi. Aku design One STop Center di Kafe yang Boss suruh buat.

Aku masukkan CC, Kedai dobi, Pejabat, Stor , Fotostat dan kedai Runcit dalam satu bangunan.

Berapa poli nak beri aku tak tahu, yg aku tahu design je.
Petang pulak budak kedai btahu dapat Notis dari MPKangar.(Sebab tak de lesen MPK)..SMS kat Boss.

Biar je sebab:
a. Sebab bukan MPK yg angkut sampah koperasi. (Sykt tender poli yg angkut, lepas tu dia yg bayar kat MPK utk buang sampah kat kawasan pembuangan sampah MPK)
b. Bukan MPK yg potong rumput kat kedai koperasi.

Dah terdesak sangat ke MPK ni..dulu pernah MPK ni disita. Ape kes ni?..





Mesyuarat IeU:-
Aku Chair mesyuarat ni. Tak banyak progress nak cerita. Kehadiran pun kurang 2/3

+++++++++++++
Satu lagi
Takwim Poli yg baru ade perubahan cuti semester akhir , cuti pertengahan serta dan tarikh daftar pelajar baru sem depan. Ayoo..bahagian catatan RMS boleh masuk bakul :"dah tak relevan.."

Senang je keje:-" keluar arahan surat sekeping je.." Implikasinya dah kaji??..
Kertas keje dah buat??..
Perbincangan meja bulat??..
Pembolehubah dah bincangkan??..


"DO IT FIRST , DO IT RIGHT" petikan kata En Mustafa..ex boss aku dulu..

2 comments:

adanz said...

ini yg teman x paham deme wat keje.... main taip , print n sain aja ke...? xde ke nak bincang akibat apa sume... bila kritik sat g ada plok yg kene cantas... haru, haru

askrain78 said...

hmmm ni masalah besar ni.

print n sain takper lagi... yang tak tahan orang yang kena laksanakan tu.... peninnnnnn