Friday, April 1, 2011

jadii..tak jadii..jadii..tak jadii...or... menjadi...tak menjadiii...
Dalam kehidupan, tak semua yang kita mahu akan kita dapat. kekadang yang kita tak mahu, itu yang kita dapat. Contohnya Naik Pangkat.

Bukan semuanya nak naik pangkat..Betulkah? Ada org takut nak naik pangkat (yang dia mahu) sebab takut nanti kena dipindahkan.(yg dia tak mahu).

Anak-anak kecil?

apa yg diorg mahu... PS2, Komputer, Basikal, Astro 611

apa yg diorg tak mahu..baca buku, mengaji,


yg kita mahu beri?

yg kita mampu beri?


Orang Pencen?

apa yang diorag mahu? Mungkin nak kan kesihatan.

Ketua?

Mungkin nak kekalkan kuasa.

banyak lagilah....

Tapi walaubagaimana pun, yang pasti..tidak semestinya apa yang kita hendak akan kita dapat, dan tak semesti nya apa yang org ramai hendak, pasti akan dapat.

Akhirannya, ialah kehidupan akhirat...yg pasti kita hendak ialah dimasukkan ke Syurga..(tanpa transit @ neraka)..Dan jangan muflis di akhirat dengan dosa-dosa kita kepada orang (sesama manusia) yang tak di ampun oleh orang yang teraniaya dan di Fitnah


Luckly alhamdulillah, ramai rakan sejawat yang dapat kenaikkan ke 44. Skim DH yang kenaikkan menerusi satu-satunya saluran iaitu "Kriteria Kecemerlangan". Maka rasa besarnya tanggungjawab dan amanah yang dipikul bagi kita. Ialah..Kriteria Kecemerlangan bukannya Time Based yang selalu senior-senior dapat.


BERSEDIAKAH kita?

Cemerlangkah...................

kehadiran kerja kita?

FRP kita?

Kelas pengajaran kita?

Tugas-tugas kita?


Tepok dada tanya Iman kita. Adakah kita menjalankan semua itu? Bersihkah gaji-gaji kita dalam menyara anak-anak dan keluarga?

Cukup kah atau tak cukup-cukup.


Buat yang berjaya, tahniah diucapkan..

No comments: